Blog

Hogyan válasszam ki a számomra tökéletes kilincset?

Hogyan válasszam ki a számomra tökéletes kilincset?

Amikor az ideális kilincs kiválasztására kerül a sor, sokan hajlamosak vagyunk leegyszerűsíteni a kérdést, és megállapodni az első mutatós darabnál, de ha a kilincsünk stílusa nem passzol a belső tér és az ajtó dizájnjához, akkor könnyen csalódás érhet minket. Szerencsére a Kilincstár oldalán minden stílusú lakásba megtaláljuk a tökéletes kilincset, és nagy múltú, megbízható márkák közül választhatunk, hogy a minőség miatt se kelljen aggódnunk.

Ezen cikkünkben segítünk megtalálni az Ön számára a tökéletes kilincset!

Modern lakásba modern kilincs való

Legyen szó egy modern lakásról, vagy akár egy letisztult irodaházról, kilincsünknek igazodnia kell az enteriőrhöz. A Kilincstár weboldalán a modern kilincsek széles választéka várja, olyan ismert márkanevekkel, mint a Maestro, Tupai, Mandelli, dnd Martinelli, Fimet, FSB, stb, ráadásul gyors kiszolgálással és kedvező árakon.

A modern kilincseket formavilága és anyagválasztása határolja el a többi kategóriától. Gondoljon csak egy modern, rozsdamentes gépekkel felszerelt konyhára, vagy egy elegáns fürdőszobára. Az ilyen környezetben stílusidegen lehet egy régimódi kilincs.

A modern kilincsek olyan ékei a belső térnek, amik letisztult stílusukkal emelik a belső világos, vagy ép sötét terek finom összhangját, ezért ezek a kilincsek is világosabb vagy kifejezetten sötét árnyalatúak szoktak lenni. Tökéletes választás a króm, szatén vagy fekete változatok.

Ilyen modern például a Maestro OREGON fényes króm kilincs négyzetrozettás kivitelben, ami bármilyen modern lakásba tökéletesen passzol, és króm illetve fekete változatban is megrendelhető.

Mi a “rozettás kilincs”?

Ahogy a fotón is látni a “rozettás kilincs” kifejezés alatt azt értjük, amikor a “kilincs rozetta” és a “kulcslyuk takaró rozetta” egymástól függetlenül, két külön egységként helyezkedik el. Ez a megoldás nem csak modern, letisztult összképet eredményez, de nagyon praktikus is abból a szempontból, hogy majdnem minden ajtóra felszerelhetőek a kilincs-kulcslyuk távolságtól függetlenül. Ez alól némi kivételt képez, ha a kilincs és a kulcslyuk túl közel van egymáshoz. Ebben az esetben, ha felszereljük a rozettákat, akkor nagyon kevés távolság marad egymás fölött a két rozetta között. Így nem feltétlenül tud érvényesülni az az esztétikai élmény, amit pont a rozettás kialakítás mivoltából nyújthatna.

A szögletes, vagy kerek rozettás kilincs kiválasztásával további stílusjegyeket vihetünk lakásunkba. Természetesen a hagyományos, nem rozettás (hosszúcímes) kilincsekből is találunk bőven modern változatot.

Körrozettás kilincsekből is ugyan olyan széles választék áll a rendelkezésére azoknak, akik a finomabb íveket kedvelik, az egyszerűbb Maestro CLAUDIA VARIO-tól kezdve egészen a művészien elegáns Maestro KYRA nevű termékig.

A teljes modern kilincsválasztékot itt találja.

Dizájn kilincsek, az egyediség csúcsai

Webáruházunkban olyanok is széles kínálatból válogathatnak, akik igazán csúcskategóriás prémium termékeket keresnek. Ilyen például az általunk is forgalmazott Fimet márka is, ami az olasz kilincsgyártás egyik kiemelkedő képviselője. A családi vállalkozás 1986 óta tervezi és készíti a legkreatívabb kilincseket, amik már önmagukban is a lakás ékei lehetnek.

Termékeiket a igényes műszaki megoldások és nemes alapanyagok jellemzik, míg teljesen kompatibilisek a Magyarországon használt szabványos zárral.

A Dizájn kilincsek mind az egyediség névjegyével készülnek, és mind kiváló minőségűek. Stílusukban az egészen kreatív megjelenéstől, az egyszerűbb darabokig mindenfélét találunk. Ha Ön is igényes az otthona esztétikai megjelenésére, és nagy figyelmet fordít a részletekre, akkor bizonyára Ön is értékelni fogja a választását minden alkalommal, amikor kinyit egy ajtót a lakásban.

A teljes Design kilincsválasztékunkat itt találja.

Klasszikus formák

Van, ami sosem megy ki a divatból. A klasszikus kínálatunkból is válogathat modern lakásába, de egy rusztikus környezetbe is könnyen találhatja itt az igazit. A réz kilincsek sárgás árnyalata tökéletesen passzol fa bútorainkhoz, mint például a Maestro ALT WIEN hosszúcímes kilincse.

Mit értünk klasszikus kilincs alatt, és milyen lakásba való?

Hagyományos értelemben a klasszikus változatok szerényebb, visszafogottabb megjelenésűek, mint mondjuk a rusztikus, vagy design típusok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetnének mutatósak. Sokan éppen az egyszerűbb kivitelben találják meg azt a szépséget, amit otthonukba keresnek.

A választást befolyásolja saját ízlésvilágunk, és érdemes fontolóra venni, hogy az ajtó milyen anyagból készült, illetve bútoraink milyen színűek és anyagúak. Ha sötétebb árnyalatú helyiségbe keresünk kilincset, ahol sok a fa bútor, akkor jó választás lehet egy réz, súrolt bronz, vagy antik színű kilincs, de modernebb lakásba a matt vagy fényes króm állja meg a helyét inkább.

A klasszikus kilincs nálunk nem jelenti a minőség hiányát. Csak olyan termékeket forgalmazunk, amik évtizedekig és tovább működnek hibátlanul.

A klasszikus kategóriákat itt találja.

Rusztikus kilincsek, antik dizájn, és patinás felületek

Aki igazán különleges kilincset keres, és azt szeretné, hogy otthona minden eleme igazodjon egy kellemes rusztikus dizájnvilágba, annak sem kell messzebb mennie. Kovácsoltvas kilincseink tökéletesen ötvözik a régmúlt kifinomult formavilágát a modern elemekkel, míg a porcelán kilincsszáras darabok egy antik enteriőr díszes elemi lehetnek.

Hová való a kovácsoltvas kilincs?

Először is bármilyen helység igazi ékköve lehet például egy gyönyörűen megmunkált kovácsoltvas kilincs, aminek egyedi megjelenése és hangulata meghatározó lehet a különböző helyiségekben. Egy minőségi kovácsoltvas termék ránézésre is saját történetet hordoz magában.

Vannak olyan helyiségek, ahol kifejezetten az ilyen kilincsek mutatnak jól, gondoljunk csak egy borospincére például! Itt persze nem kell megállnunk, mert a modern terekhez is egyedi hangulatot varázsolhat egy ilyen termék, és természetes hatása miatt a fa bútorokkal is tökéletes összhangot alakíthat ki. Aki szereti a természetességet, az biztos nem fog csalódni egy ilyen kilincsben.

Nem utolsó sorban a kovácsoltvasnak évszázados hagyománya van, és olyan strapabíró terméket kapunk, ami kétségtelenül kiállja az idő próbáját, ezért robusztus ajtókhoz is nagyon jól illik. Ha minőséget, tartósságot és megbízhatóságot keres, ami közben egyedi hangulatúvá varázsol minden ajtót, akkor jó helyen jár.

Rusztikus kilincsek

Bizonyos műemlékvédelmi projekteknél előírás is lehet az eredeti stílus és látványvilág megtartása, de bőven akadnak olyanok, akik polgári lakásukat újítsák fel, de az eredeti stílusvilágot meg kívánják tartani. Ők bátran nézelődhetnek az rusztikus kilincsek között, ahol festett porcelán kilincszárral díszített termékeket is talál.

A rusztikus megjelenés között is találni az egyszerűbb formáktól kezdve a modern megjelenésbe nyúló dizájnnal rendelkező kilincsekig többfélét.

Nézze meg rusztikus kilincsválasztékunkat!

Rusztikus kilincsek

 

Összegzés

Bármilyen stílusú és fajtájú kilincset is keressen, a minőség sosem lehet kérdés, ezért mi csak régmúltú,  jó hírű és megbízható márkákat forgalmazunk. Mind fogtunk már nehezen nyíló, akadozó kilincset, érdemes előre elkerülni, hogy egy idő után nálunk is ez legyen, és befektetni egy igényes termékbe.

A választás során figyelembe vesszük saját elképzelésünket, és hogy az adott helyiségbe milyen stílusú és anyagú kilincs passzol, illetve milyen anyagú maga az ajtó. Ha modern, többnyire fémes bútorai vannak, vagy fürdőszobába keres kilincset, érdemes a modern króm termékeket megnézni először, vagy ha igazán egyedi prémium kilincsre vágyik, akkor a design termékeket. Ha természetesség híve, vagy a fa bútorokat preferálja, érdemes lehet elgondolkodni a rusztikus kivitelezésen. Innen is látszik, hogy nincs kőbe vésve semmilyen szabály a stílusok világában, és van átjárás egyes stílusok között.

Bárhogy is, a jól megválasztott kilincs nem csak vizuális élményt nyújt a mindennapjaink során, és egészíti ki a lakásunk belső stílusát, de hosszú-hosszú évekig hasznunkra is válik, és minden egyes ajtónyitásnál visszaköszön.