Műszaki tanácsadó

Maestro Longlife ajtókilincs – a tartósság jegyében

Maestro Longlife ajtókilincs – a tartósság jegyében

A Maestro Longlife minősítésű kilincseket elsősorban közintézmények számára tervezték és gyártották. Számtalan helyen: irodákban, rendelőkben, iskolákban, plázákban, gyárakban sikeresen bizonyították kiváló minőségüket. Mivel magas igénybevételre készültek, a hétköznapi, “lakáscélú” használat során igen hosszú élettartammal bírnak, akár több évtizeden keresztül hibátlanul működnek.

Teljesítményüket német és más európai minőségellenőrző intézményekben tesztelték, amelynek eredményeként kiderült, hogy a Maestro Longlife termékek 200.000 használatot mindenféle minőségcsökkenés nélkül kibírnak.

Mit jelent ez számokban kifejezve? Ha egy átlagos ajtó kilincsét naponta 10-szer nyomják le, akkor ez azt jelenti, hogy 200.000 nyitást 54 év használatával érjük el.
Fontos: a többi, nem Longlife típusú Maestro kilincs is kiváló minőségű, évekig vagy évtizedekig tökéletesen fogja nyitni ajtaját.

Miben más a LONGLIFE kilincs a hagyományos kilincstől?

A legfontosabb különbség, hogy míg a hagyományos “normál” kilincsek rozettái mögött, a kilincs felfogatását biztosító rögzítő elem műanyagból készül, addig a LONGLIFE kilincsek csak fém alkatrészekből állnak, és kizárólag átmenő csavarral rögzíthetőek. Ezért ebben az esetben feltétlenül ellenőrizni kell, hogy az ajtóban lévő zártest engedi-e az ilyen rögzítési módot.


Mikor lehet átmenő csavarral rögzíteni a kilincset?

Átmenő csavaros zártest

Átmenő csavarral abban az esetben tudja rögzíteni a kilincset, ha az ajtóban lévő zártest erre lehetőséget biztosít. Az első 4 db kép illusztrálja, hogy az átmenő csavar hol tud keresztül menni a zártesten, illetve az utolsó képen, hogy hol nincs erre lehetőség.
Ha a zártest nem rendelkezik ilyen kialakítással, akkor csak a kis méretű csavarokkal kell rögzíteni a rozettákat.


Mikor éri meg LONGLIFE kilincset vásárolni?

Ha valószínűsíthető, hogy a hagyományos “lakáscélú” kilincshasználatnál nagyobb igénybevételre lehet számítani, vagy ha az elkövetkező jó pár évtizedig nem akarjuk lecserélni a kilincset.