Szerelési útmutatók

Minden amit az automata küszöbökről tudni érdemes

Minden amit az automata küszöbökről tudni érdemes

Rendszeresen kiszökik a meleg a szobából?
Főzéskor kijön az ételszag a konyhából?
Zavarja a hálószobába szűrődő lárma, a huzat, vagy az utcáról beáramló por?

Ezekre nyújt megoldást az automata küszöb

Sajnos hiába a jó szigetelés az ajtón, ha alatta nincs küszöb, akkor a hideg levegő, a hangok, a por, a huzat, a szagok, de akár mindenféle hívatlan rovar is utat talál magának a szobába. Erre megoldás az automata küszöb, ami az ajtó alsó élébe süllyesztett ügyes szerkezet, mely nem látható, ugyanakkor az ajtó becsukásakor hermetikusan lezárja az ajtó alatti rést. Ha már meglévő ajtóra szerelnéd akkor kapható belőle kifejezetten utólag az ajtólapra szerelhető változat is, de a leghatékonyabb és leginkább esztétikus megoldás az ajtóba mart változat, melyet legcélravezetőbb az ajtó megvásárlásakor az ajtóval együtt megrendelni. Ez általában 12-15 ezer forintos felárat jelent, de az energiamegtakarítás a fűtésszámlában ennek többszöröse lehet, míg pl. a csendben átaludt éjszaka utáni kipihent érzés megfizethetetlen.

Bemarható automata küszöbök

Trend automata küszöb

A legnépszerűbb automata küszöbünk. Kis méretének köszönhetően könnyen az ajtólap aljába marható és használható fa, alumínium, biztonsági és műanyag ajtókhoz is. Készletről tudjuk szállítani 530mm-től egészen 1230mm-es méretig. A küszöb hosszából akár 150mm is visszavágható, így pontosan az ajtód méretére lehet szabni. 

A küszöb 32dB hanggátlásra képes, ami a No air kiegészítő segítségével 35dB-re növelhető. A tartósság miatt sem kell aggódnod, ugyanis a küszöbök 200.000 nyitásra vannak tesztelve, így akár erős igénybevétel mellett is évekig tökéletesen fog működni.

///szerelési útmutató video ide///

Asdromax automata küszöb

Az Asdromax küszöb a Trend küszöbhöz hasonlóan az ajtólapba marható, de két lényeges fejlesztést tartalmaz. A Trend küszöb 32dB-es hanggátlásával szemben, akár 52dB-es hanggátlásra is képes, illetve 90 perces tűzállóságra is képes.

A Trend küszöbhöz hasonlóan az Asdromax küszöbök is 200.000 nyitásra minősítettek, és több méretben elérhetők készletről 830mm és 1130mm között.

 ///szerelési video ide///

Chrono automata küszöb

A Chrono küszöbök egy nagyon hasznos újdonsággal rukkolnak elő: ezeknél a termékeknél az automata küszöb gumi tömítése csak az ajtó becsukása után néhány másodperccel ereszkedik le a padlóra, hogy lezárja az alatta lévő rést. Így orovosolható az az időnként elhangzó kritika, hogy az ajtó becsukásának utolsó szakaszán a küszöb gumija már a padlón csúszik, aminek súrlódó hangja egyeseket akár zavarhat is. Ezzel a funkcióval és az 51.5dB hanggátlásukkal a Chrono küszöbök a prémium beltéri ajtók csúcskategóriás kiegészítői.

A Chrono küszöbök kétféle változatban érhetők el, ezek a Chronosoft és a Chronoclick névre halgatnak.

A Chronosoft küszöbök az ajtó becsukása után fokozatosan, egy lassú billenő mozgással engedil le a gumiprofiljukat.

A Chronoclick küszöbök az ajtó teljes záródása után néhány másodperccel egy gyors mozdulattal pattan elő a gumi profil az ajtóból, lezárva az alatta található rést. Ugyanúgy semmi súrlódás, csak tökéletes zárás és komfort.

A Chrono küszöböket megrendelésre 3-4 hetes határidővel tudjuk szállítani.

Utólag szerelhető automata küszöbök

Applique automata küszöb

Az applique küszöb az utólag szerelhető automata küszöbök kategóriájába tartozik. Tökéletes megoldást nyújt azoknak, akik a már meglévő ajtójukra szeretnének automata küszöböt szerelni. A felszereléshez csak le kell pattintani a burkolatot és pár csavarral az ajtólaphoz rögzíteni.

A küszöbök Fehér, Ezüst és Barna színben is elérhetők hogy megtalálhasd az ajtódhoz leginkább illőt. A többi küszöbhöz hasonlóan az Applique küszöb is többféle méretben érhető el, amit akár 150mm hosszan is vissza lehet vágni, hogy pontosan illeszkedjen az ajtódhoz. A 830mm(680mm-nél nagyobb ajtókra jó) és 1030mm közti méreteket raktárról 2-3 munkanap alatt tudjuk szállítani, míg a további méreteket megrendelésre 3-4 hét alatt tudjuk biztosítani. 

 

 

 

 


Trend automata küszöb rövid szerelési bemutatója